Citroën C-ZERO elektrisch

Citroën C-ZERO elektrisch

De elektrische stadsauto C-ZERO is uitermate geschikt voor uw dagelijks gebruik. De actieradius van 130 tot 160 km biedt u alle vrijheid voor uw ritten in de stad, maar ook ver daarbuiten. Onderweg kunt u deze elektrische Citroën in slechts 30 minuten voor 80% opladen, zodat u onbezorgd uw weg kunt vervolgen.

Rijden zonder CO2-uitstoot

Vergeet alle tankstations! De Citroën C-ZERO wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 49 kW (67pk ECE) die wordt gevoed door lithium-ionaccu's met een capaciteit van 16 kWh. Deze accu's leveren alle energie die nodig is voor de voeding van zowel de elektromotor, de airconditioning als het verwarmingssysteem.
De accu's worden binnen 6 uur volledig opgeladen via een kabel die kan worden aangelsoten op een normaal stopcontact van 220 V (16 A). Het is ook mogelijk de accu in 30 minuten voor 80% op te laden door deze aan te sluiten op een speciaal laadstation met een enkelfase wisselstroom van 125 A.
Om het zwaartepunt van de C-ZERO te verlagen, de botsveiligheid te verhogen en interieurruimte te sparen, bevinden de accu's zich tussen de voor- en achterwielen, onder de vloer.

Ideaal in de stad, comfortabel op buitenwegen

De topsnelheid van 130 km/h en de actieradius van 150 km zijn ruim voldoende voor het afleggen van dagelijkse trajecten. Rijden is kinderspel: u hoeft alleen gas te geven en te remmen. Wanneer u de contactsleutel omdraait hoort u in plaats van een startende motor een geluidssignaal dat aangeeft dat de auto klaar is om te rijden.
Naast het lichtnet beschikt de Citroën C-ZERO over nog een energiebron: de C-ZERO zelf. Tijdens het vaart minderen werkt de motor van de C-ZERO namelijk als generator die de kinetische energie van de auto omzet in elektrische energie, waarmee de accu's worden bijgeladen. Een meter informeert u constant over het energieverbruik of de terugwinning van energie, zodat u aan de hand van deze informatie uw rijstijl kunt aanpassen om het bijladen van de accu te bevorderen.


De Citroën C-ZERO is niet alleen verbluffend eenvoudig in het gebruik, maar ook bijzonder voordelig: in veel steden mag u de C-ZERO gratis parkeren.