Jumper Invaliden vervoer

Als u minder mobiel bent, is het juist heerlijk om een eigen rolstoelvriendelijke auto te hebben die precies naar uw wensen is aangepast. U kunt zelf rijden en bent niet meer afhankelijk van anderen.
Ook indien u door een lichamelijke beperking niet zelf kunt rijden, dan zijn er vele,  op uw beperking toegesneden, oplossingen beschikbaar. Bijvoorbeeld met een rolstoelllift waardoor u met uw rolstoel snel en makkelijk in de auto in kunt.

Sinds enige jaren worden er strenge inrichtingseisen gesteld aan bestelauto's die worden ingericht voor het vervoer van valide en invalide personen. Veth heeft voor het (gecombineerd) personen- en rolstoelvervoer een complete inrichting vervaardigd die geheel voldoet aan de huidige ECEregelgeving. Als basis bestaat deze inrichting uit een lichtgewicht vloer die is voorzien van geleiderails voor een variabele stoelopstelling. Er is keuze uit aan de zijwand gemonteerde klapstoelen of normale stoelen, allen standaard uitgerust met drie-punts rolgordels. Verder zijn er diverse rolstoelvastzetsystemen beschikbaar. Uiteraard kan elke bus voorzien worden van alle mogelijke opties om de inrichting zo compleet en comfortabel mogelijk te maken.

Personenbussen

Veel taxibedrijven en instellingen in de verzorgingssector hebben ervaring met door Veth ingerichte (roelstoel-) personenbussen. Kwaliteit, veiligheid en gebruikersgemak zijn ook voor Veth cruciaal bij het gebruik van deze producten. De basis voor alle inrichtingen is een lichtgewicht vloer, Inno-trax ©. Deze vloer van de firma Unwin is mede ontwikkeld door Veth naar aanleiding van de Europese wetgeving op dit gebied. De diverse leverbare stoelen zijn ook via Europeese normen getest. Deze stoelen bieden veel zitcomfort en zijn voorzien van diverse functionele opties. Veth kan alle merken en modellen voertuigen in zijn geheel of gedeeltelijk inrichten met Inno-trax©. Door middel van deze vloer biedt Veth u de mogelijkheid de inrichting van een personenbus makkelijk en snel te variëren.

Vastzetsystemen rolstoelgebruikers

Veth levert vastzetsystemen die zijn getest conform de eisen die vermeld staan in de ISO 10542 norm. Deze norm is vertaald in Europese wetgeving welke de basis vormt voor de regels die staan beschreven in de code VVR
van het KBOH. De producten die Veth levert zijn behalve veilig ook eenvoudig en praktisch in het gebruik voor rolstoelinzittende en begeleider. De vastzetsystemen kunnen op elke plaats in het voertuig bevestigd worden en zijn geschikt voor vrijwel alle gangbare rolstoelen.

Oprij-inrichtingen en extra aanpassingen

De diverse oprij-inrichtingen, zoals rolstoellift of oprijplateau zorgen voor een snelle, veilige en comfortabele entree van de rolstoelgebruiker in de auto. De inrichting en afwerking van de auto kan op velerlei manieren gebeuren. Diverse aanpassingen zoals bijvoorbeeld extra verlichting, isolatie of een verzorgingstafel zijn naar klantwens te realiseren. Alle geplaatste inrichtingscomponenten zoals stoelen, hemel, zijwanden en vloer worden afgewerkt met praktische bekledingsmaterialen. Veth verzorgt ook RDW- en Laadklep Periodieke Keuringen.